+45 71 99 90 03 info@hytech.dk

Tips og tricks fra og til sygeplejersker og borgere

Sammenklappeligt dropstativ blev præsenteret første gang i Danmark i 2014. De sammenklappelige dropstativer blev hurtigt efterspurgt, og de første kunder var tre nystartede akutteams, som kunne se fordelen med det samme. Tak siger vi – det betød, at vi nu i en årrække har kunnet bidrage til, at IV-behandling blev lettere for både patienter og fagprofessionelle.

Siden da har vi samlet erfaringer sammen, givet tilbagemelding til fabrikken og justeret, når det var nyttigt og muligt.

Her kan du læse en række af de tips og tricks, erfaringer og tilbagemeldinger, vi har fået gennem årene.

Sammenklappet dropstativ: fylder kun 88 cm

Dropstativet kan foldes sammen, så det blot fylder 88 cm. Det betyder, at det ikke fylder ret meget, når det ikke er i brug. Her er forskellige muligheder:

Ophæng på ophængstativ: Op til 16 dropstativer kan opbevares på 0,5 m2. Det frigør en del gulvplads og letter rengøringen.

Ophæng på kroge: En række kunder vælger at hænge dropstativerne op på kroge i væggen. Dermed bruges ingen gulvplads og gør det lettere at gøre rent.

Taske til transport

Transport i taske: Størrelsen på det sammenklappelige dropstativ passer til en mindre tennistaske eller junior guitartaske. Det betyder, at borgere, der vil rejse, kan pakke dropstativet sammen og tage det med i bil, tog, bus eller fly uden at det er synligt for andre, at de er i behandling.

“Rygsæk” med dropstativ: Et akutteam har bedt os om at finde en taske med skulderremme, så dropstativet kan bæres på ryggen, når sygeplejersken skal bære ind til en ny borger. Tasken gør, at hænderne er fri til at bære andre ting ud af bilen og ind til borgeren. Tilbagemeldingen har været: “Vi er vilde med taskerne”.

Taske med skulderrem

Tasker klar til afsendelse

Vi eksperimenterer stadig, men har måske fundet en taske i en kvalitet, som både kan sprittes af, er behagelig at bruge og har en fornuftig pris.

Håndtag eller låsbare hjul

I en årrække havde Hytech Medico en standardmodel, rødt dropstativ med håndtag, som vi gik efter at have på lager for at undgå lang leveringstid.

Sammenklappeligt dropstativ, rød med håndtag

Ny standardmodel

I 2021 skiftede vi standardmodellen ud på baggrund af de erfaringer, vi havde fået. Standardmodellen er nu et blåt stativ med 2 låsbare hjul. De fleste kunder ønsker at købe den farve, de har i forvejen. Mens andre ønskede andre farver, så kunne se forskel på, hvornår de var købt eller hvilke stativer, der var hvor.

Fabrikken har været med til at udvikle en særlig dansk model af håndtaget, som var lidt mere rengøringsvenlig. I øjeblikket er standardmodellen uden håndtag – vi vurderer, at de fleste ikke bruger håndtaget nok. Til gengæld har der været efterspørgsel på låsbare hjul, så det er nu en del af standardmodellen: Fem hjul, heraf to låsbare hjul.

Har du/I erfaringer eller gode råd til andre professionelle eller borgere, så skriv/ring endelig til os.

Læs også:

Mere om Taske til dropstativ

Mulighed for leje af dropstativ til private borgere