+45 71 99 90 03 info@hytech.dk

Vask af dropstativ – test i samarbejde med Silkeborg Hjælpemiddelcenter.

Silkeborg Hjælpemiddelcenter ved Jørgen Svane Sørensen har test-vasket et sammenklappeligt dropstativ i hjælpemiddelcentrets nye tunnelvask.

Ingen problemer på kort sigt

Jørgen Svane Sørensen ønskede at undersøge, om dropstativet opsamlede vand i aluminiumsrør eller i samlingerne, eller om der opstod andre problemer ved maskinvask. Resultatet er indtil videre, at der ikke samler sig vand eller giver andre udfordringer på kort sigt.

Han ville gerne teste vask af dropstativerne for selv at kunne vælge, om de skulle vaskes og desinficeres manuelt som normalt, eller om de kunne køres igennem vaskemaskinen på høje temperaturer.

Dropstativet blev vasket 5-10 gange på 90 grader. Efter hver vask blev det sat på hovedet til tørring, så eventuel restvand kunne løbe ud. Og meldingen var: ingen problemer på kort sigt.

Dropstativ til akutbil

Hjælpemiddelcentret har indkøbt sammenklappelige dropstativer, som skal bruges i akutbilen, når akutsygeplejen skal rykke ud med kort varsel til en borger i området. Silkeborg Hjælpemiddelcentral stod færdig i 2016 og er indrettet efter de nyeste standarder.

Maskinvask på egen risiko

Hytech og Silkeborg Hjælpemiddelcenter har aftalt, at vi holder kontakten og følger op. Vi er interesserede i at se, hvilke udfordringer, der kan opstå på længere sigt.

Derudover er det aftalt, at tunnelvask/maskinvask sker på egen risiko. Det sammenklappelige dropstativ har en fabriksgaranti på 2 år. Den kræver, at dropstativet er håndteret i henhold til brugsanvisningen og vejledningen. Den beskriver, at dropstativet kan vaskes og desinficeres med alle kendte desinfektionsmidler, men ikke tåler tunnelvask og autoklave.

Derudover er holdbarheden fra fabrikkens side vurderet til 20 år. Tunnelvask kan betyde, at holdbarheden bliver kortere end de 20 år. Der kan for eksempel opstå rust i dropstativets små møtrikker, ligesom plast-dele og hjul kan blive slidt.

Værd at afprøve

Både Hytech Medico og Silkeborg Hjælpemiddelcenter vurderer, at det er værd at afprøve i løbet af det næste halve til hele år. Umiddelbart kan der være fordele ved maskinvask, som kan være større end ulemperne. Indtil videre holder vi øje med, hvad test-vaskeriet betyder på lidt længere sigt.

 

Læs mere:
Overblik over artikler: IV-behandling i eget hjem – overblik

Forhistorie og tips: Sammenklappeligt dropstativ – tips og tricks